Zamieszczone przez niedziela67
którędy nad Bałtyk (Dąbki) ?
Zwiń
X
-
którędy nad Bałtyk (Dąbki) ?
Witam wszystkich, we wtorek wybieram się z dzieckiem do sanatorium w Dąbkach (zachodniopomorskie). Wiadomo, zależy mi na stosunkowo szybkiej i bez kłopotliwej trasie (zimą bywa różnie), mam zamiar jechać nocą. Może macie stosunkowo świeże doświadczenia z podobnej trasy? Kompletnie nie wiem którą drogę wybrać, a jest dużo opcji.
Co sądzicie o trasie na Łódź, Poznań i później dalej to już nie wiem. Oczywiście nawigację zabieram.
-
-
Najszybciej głównymi drogami będzie:
Opole-Wrocław-Legnica-Olszyna(granica D)-Berlin-Szczecin-Koszalin i za Koszalinem na Dąbki
Na pewni jest najdalej ale spora większość to autostrady potem główna droga po Polskiej stronie i kawałek dojazdowej za Koszalinem.
Warunek jeszcze taki że dziecko musi mieć paszport lub dowód."Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
imho bez sensu przez niemcy
nic to ci nie daje tylko wiecej paliwa przewalisz przez auto...
ja bym na noc jechał tak jak targeo pokazuje...
Mapa Polski Targeo - najdokładniejsza mapa Polski z adresami punktowymi i wyznaczaniem trasy w korku
aż za Wrocław ciągniesz autostradą a potem polska codzienoscech...
TomikT
Komentarz
-
-
To jak ma jechać przez Polskę to dużo lepsza droga jest przez Legnicę-Lubin-Zielona G-Świebodzin-Gorzów-Szczecin-Koszalin.
Ale jak będziesz jechał w nocy to jak chcesz uzależnij to od pogody bo ruch będzie podobny."Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
wolfar, to zależy o której bedziesz przejeżdzał przez Łódź jesli przed godziną 7 rano to spoko bo potem do około 10 jest tłoczno i moze sie coś czasem przytkać. do torunia chyba nie ma zbytnio problemu chociaz włocławek i torun to tez własnie zalezy o której porze bedziesz jechał nie wiem jak jest z remontami w tamtych okolicach. o ile pamietam to przy wlocie do torunia robili połaczenie obwodnicy. ja odbiłbym w toruniu na bydgoszcz i potem na Sepulno krajeńskie i dalej na koszalin leciałem tatmą drogą nad morze do ustki i tez dobra drogaOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Popieram, trasa na Wrocław, Legnicę, Lubin, Zieloną Górę, Gorzów Wlkp, Szczecin i szósteczką na Koszalin, jest najlepsza i choć trochę dłuższa to szybsza i bezpieczniejsza. Jedziesz prawie cały czas głównymi drogami, często osiatkowanymi przed zwierzętami - co w nocy, a szczególnie nad ranem jest ważne i radarów mniej . Często jeżdżę na Śląsk z powodów rodzinnych i ta trasa jest na tą chwilę najlepsza. Do Dąbek skręć dopiero w lewo w Sianowie, na światłach koło dyskontu spożywczego (Biedronka czy Polo - nie pamiętam), bo droga (w lewo na Darłowo za koszalińskim lasem jest w remoncie i jedzie się nawet w nocy fatalnie), pozdrawiam.Sytuacje w życiu się odwracają.
Komentarz
-
-
Ja z Krakowa do Dąbek jeżdżę zazwyczaj przez Niemce ale tylko w sezonie.
Generalnie jakbyś nie jechał to przez Niemcy jest najszybciej ale nie wiem czy teraz jest sens. To raczej trasa na wakacyjne weekendy kiedy drogi u nas są zaprane a przez Berlin do Dąbek spokojnie dojeżdżasz poniżej 9 godzin w środku dnia.
Komentarz
-
-
Wolfar, zgadzam się z Tobą tak, że nie można bardziej, z Rodziną na pokładzie - zawsze rozsądek, a dopiero później szybkość - czas podróży. Pozdrawiam i cieszę się, że moja rada się na coś przydała, a czas zbliżony do moich (ja tylko 730 km) - z Rodziną :wink: .Sytuacje w życiu się odwracają.
Komentarz
-
Komentarz